Home Artikelen Tsjechië Zuid Moravië ideaal voor uw vakantie rijk aan natuur en cultuur
Zuid Moravië ideaal voor uw vakantie rijk aan natuur en cultuur
Zuid Moravië vakantie

Zuid Moravië heeft een rijke cultuur en is een van de beste wijngebieden in Tsjechië. Van de meer dan 10.000 wijnkelders die Tsjechië kent, is het grootste deel gelegen in deze provincie. Kenners beschouwen dit gebied van vergelijkbaar prestige als het Franse Champagne. In september vinden hier de beroemde wijn festiviteiten plaats, waarbij de nieuwe wijn, dan nog een frisse fermenterende druivensap met grote vaten wordt aangesleept. Tot de schitterende beschermde natuurgebieden in deze streek horen het Lednice-Valtice gebied, ook op de UNESCO lijst te vinden, de Moravsky Kras,Palava en het Podyji Nationaal Park.


Enkele voorbeelden van schitterende steden in dit gebied.


Brno
Brno

In de 19e eeuw kreeg Brno (400.000 inwoners, 210 kilometer van Praag) economische gezien een aanzienrijke positie toen er textielfabrieken en machinefabrieken werden gevestigd. Het historische centrum ten noorden van het bijzonder interessante station, bestaat dan ook vooral uit 19e-eeuwse gebouwen. In de zuidwesthoek ligt Petrov, één van de twee heuvels waarop Brno is gebouwd; bovenop staat de St.-Petrus-en-Pauluskathedraal. Ten westen daarvan ligt op de grootste heuvel de burcht Špilberk, in de loop der eeuwen uitgegroeid van een eenvoudige vesting tot ware citadel. Het Moravische Museum aan de Zelný trh bevat een indrukwekkende collectie prehistorische voorwerpen uit de omgeving. Het oude stadhuis (Stará radnice) heeft een gotische gevel waarvan een pinakel welbewust zo is gedraaid dat het lijkt of hij er elk moment vanaf kan vallen. Brno is de tweede stad van Tsjechië en de grootste van Moravië. Jaarlijks vindt in april het Spirituele Muziekfestival plaats, eind september internationaal muziekfestival Moravische Herfst en in december een enorme kerstmarkt op het hoofdplein.


Telč
Het plein van Telč (5.000 inwoners) gaat door voor het mooiste middeleeuwse plein van het land. Een grote brand legde in 1530 alle houten, gotische huizen in de as, waarna het centrum volledig opnieuw werd opgebouwd in de 16e-eeuwse renaissancestijl. Het bijna museumachtige plein met zijn mooie plaveisel ligt ingeklemd tussen twee meren en bestaat in feite uit een groot wigvormig marktplein, omzoomd met booggalerijen met renaissance- en barokhuizen, twee middeleeuwse poorttorens en een kasteel. Achter het kasteel ligt een park met een botanische tuin.
In dit gebied heeft Vakantie Idee Oké een hele mooie camping voor u gevonden met als bijzonderheid dat hier ook een hotel bij gevestigd is. Dus de hele familie kan hier neerstrijken. De ouderen kunnen hun intrek nemen in het hotel en de jongeren kunnen op de camping verblijven en kunnen zo wel samen optrekken!

Bezienswaardigheden in Tsjechië in Zuid Moravië
Hotel en camping liggen op korte afstand vanaf de stad Trebic, waar vele culturele bezienswaardigheden zijn te aanschouwen. Hieronder zijn een aantal foto's geplaatst van enkele geweldige bouwwerken waarvan enkele monumenten onder de bescherming van UNESCO vallen.

 

 

 

 

 

 

Op 30 km afstand van Hotel en de Camping, ligt via een schitterende aanrijroute door de natuur de stad Jihlava. Deze stad heeft vele bezienswaardigheden, waaronder een historisch centrum welke nog een oude stadsmuur bezit, een dierentuin en diverse andere uitgaans-/ bezoekmogelijkheden.

Foto is van Barok kasteel Jamemorice,is een van de weinige kastelen waar ook nog het meubulair aanwezig is. Ligt op 12 km van hotel en de camping.

De stad Telc, deze stad wordt beschermd door Unesco, is zeer de moeite waard om te bezichtigen, Telc ligt slechts op een afstand van 35 km vanaf Hotel en de camping.

Brno ligt op een afstand van 60 Km. Brno is de 2e stad van Tsjechië na Praag. Deze reis is goed mee te nemen in een dagtrip, het is een grote stad met markten waar u vele terrassen, restaurants en diverse bezienswaardigheden kunt bezoeken.

Door zeer gunstige ligging op korte afstand vanaf snelweg is het van onze accommodatie slechts 1,5 uur rijden naar zowel het centrum van Praag als Wenen, en ook zeer goed is aan te bevelen als dagtrip.

Verder staat Zuid Moravië bekend om diverse wijngaarden en het is zeer de moeite waard om deze te gaan bezoeken.

 

 
De ruïne van Rockstein ,was ooit (600 tot 1400) de parochie van het klooster Rockstein, de kerk van Phrybyslavice is nog intact en is nog steeds een bedevaartsoort waar zaterdags bussen vol met mensen heengaan, deze plek licht via het pad langs de rivier 2,5 km van de camping vandaan.

 

 

 

 

Voor meer info over de camping klik op de foto

 

 

 

 

 

 


Voor meer info over het hotel kik op de foto